Política 26/03/2015

El Suprem arxiva la querella contra Monago pels viatges privats pagats amb diner públic

El Tribunal Suprem considera que els fets denunciats no són delicte, però insta a una millor regulació dels viatges dels polítics

Ara / Efe
1 min
El president d’Extremadura, José Antonio Monago, atribueix  les informacions aparegudes a interessos electorals.

MadridEl Tribunal Suprem ha decidit arxivar la querella presentada per l'Associació pro Justícia Segle XXI contra el president del Govern extremeny, José Antonio Monago, per un delicte de malversació de cabals públics, encara que en el mateix acte demana que es regulin més bé els viatges dels polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alt tribunal considera que els fets denunciats –els viatges de Monago per visitar la seva amant– no són constitutius de cap delicte perquè el reglament parlamentari autoritza el pagament amb càrrec al pressupost de la cambra de les despeses de viatge del llavors senador.

Viatges oficials o privats

En la mateixa interlocutòria assenyala, però, la conveniència d'una regulació precisa d'aquests viatges per diferenciar els oficials dels privats. Monago havia estat acusat de fer viatges personals a càrrec del Senat entre els anys 2009 i 2010, suposadament per visitar una amiga. El president extremeny, però, defensa que els va fer per realitzar tasques com a parlamentari.

stats