Política 25/10/2011

El Suprem anul·la la condemna a 15 membres de Segi per pertànyer a banda armada

La sentència tindria la data del dia 30 de setembre, abans de l'anunci d'ETA, segons informa TVE

Efe
1 min

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha anul·lat la condemna de sis anys de presó imposada per l'Audiència Nacional a 15 membres de l'organització juvenil Segi per pertinença a ETA perquè no s'han motivat suficientment les condemnes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sentència s'ha donat a conèixer aquest dimecres, però té data del 30 de setembre segons TVE, abans que ETA anunciés el passat 20 d'octubre "el cessament definitiu de la seva activitat armada".

El Suprem ordena a l'Audiència que redacti una nova sentència perquè en l'anul·lada, de l'octubre de l'any passat, no apareixia cap referència a les proves practicades que va demanar i que van ser acceptades en un primer moment.

L'octubre de 2010 l'Audiència Nacional va condemnar Ekaitz de Ibero, Pello María Lamarca, Mikel Arretxe, Unai Pérez, Egoi Alberdi, Oier Lorente, Adur Fernández, Aitor Olaizola, Asier Mariezkurrena, Imanol Ander Vicente, Nahikari Otaegi, Urko Picaza, Beñat Apalategi, Igor Alvarez i Ekaitz Ezkerra per un delicte d'integració en una banda armada.

La sentència va considerar provada la "participació directa, material i voluntària" dels condemnats en l'organització juvenil il·legalitzada, a qui va assenyalar com a integrants de diferents taldes de Sant Sebastià que van participar en diferents actes de violència al carrer fins que van ser detinguts entre l'octubre i el desembre de 2007.

Tot i això, la sala penal del Tribunal Suprem ha decidit admetre els recursos interposats pels 15 processats i tornar les actuacions a l'Audiència Nacional perquè dicti una nova sentència.

stats