Política 13/02/2015

El Tribunal Suprem confirma la condemna per suborn a l'expresident balear Jaume Matas

El tribunal valida els arguments del jurat popular que el va declarar culpable per haver demanat la contractació fictícia de la seva dona

Ara Balears
1 min
Jaume Matas

PalmaEl Tribunal Suprem ha confirmat aquest migdia la condemna per suborn a l'expresident del govern balear Jaume Matas que es va decidir quan un jurat popular el va considerar culpable d'haver aconseguit que un hoteler fes un contracte fals a la seva dona quan ell presidia les Illes Balears. És la segona condemna ferma contra Matas, tot i que en aquest cas tan sols se'l va condemnar a pagar una multa compleix una altra pena de nou mesos per haver fet que s'afavorís amb subvencions públiques el periodista que li feia els discursos, Antonio Alemany, també a la presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Tribunal Suprem l'ha condemnat a 9.000 euros de multa i a tornar els 42.111 euros que va cobrar la seva esposa per un contracte simulat de 3.000 euros al mes per no fer res. La sentència del Suprem desestima els arguments de la defensa de Matas i confirma la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears que ja havia validat la resolució del jurat popular (amb sentència de l’Audiència).

En la sentència, el Suprem diu que Matas és autor d’un delicte de suborn passiu impropi -de rebre un suborn- i explica que Matas, valent-se de la seva posició de president, va demanar al llavors propietari de l’hotel Valparaiso que pagués 3.000 euros mensuals a la seva dona. Per al Suprem, aquesta quantitat no era és que una regal o donació.

stats