Política 27/09/2017

El Suprem rebutja la suspensió urgent de la intervenció econòmica de la Generalitat

Rebutja el recurs que Podem havia interposat contra les mesures acordades pel ministeri d'Hisenda

Ara
1 min
Cristóbal Montoro i Oriol Junqueras aquest divendres a tarda al ministeri d'Hisenda

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dimecres la suspensió urgent de la intervenció econòmica de la Generalitat. L'alt tribunal ha denegat el recurs que havia interposat Podem perquè s'aturés de manera immediata l'aplicació de les mesures acordades pel ministeri d'Hisenda per controlar els comptes del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria, notificada aquest dimecres, el Suprem considera que no s'han acreditat circumstàncies d'"especial urgència" exigides per la llei per adoptar una mesura d'aquest tipus i encara menys situacions "irreversibles".

El govern espanyol va acordar fa dues setmanes la intervenció dels comptes de la Generalitat per aturar el referèndum de l'1 d'octubre. Arran d'això, la Generalitat no pot fer cap pagament si abans no és autoritzat pel ministeri. El tribunal també recorda que Catalunya ja ha interposat recursos contra aquestes mesures i en cap d'ells ha sol·licitat la suspensió per la via d'urgència.

Tanmateix, el Suprem sí que accepta tramitar el recurs de les mesures cautelars, és a dir que ara les parts tindran audiència per posicionar-se.

stats