Política 17/12/2014

Susana Díaz: "El meu tren ja va passar; si torna a passar, ja es veurà"

En plena crescuda de l'espiral d'enfrontament intern amb el líder del PSOE, la presidenta andalusa diu que no vol contribuir a fer dels socialistes el partit dels "embolics interns"

Ara / Efe
2 min

ToledoLa presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, ha recordat aquest dimecres que ella ja va tenir l'oportunitat de ser secretària general del PSOE el passat estiu, però "el tren va passar", encara que ha afegit: "Si torna a passar el tren, ja es veurà". Díaz s'ha pronunciat així en un esmorzar informatiu a Toledo organitzat pel diari digital Encastillalamancha.es, en què ha insistit que no col·laborarà a fer que la imatge dels socialistes sigui la de "els embolics interns" quan "la gent ho està passant tan malament", i ha subratllat que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, "sempre" tindrà el seu suport. Després de dies de soroll intern en el PSOE, aquesta setmana Sánchez va reptar implícitament Díaz a plantar-li cara en les primàries per triar candidat a les generals de l'any que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo ja vaig poder ser secretària general del PSOE o no, perquè potser no m'haguessin votat els meus companys, i el tren va passar i ara no em preocupa, i si torna a passar el tren, ja es veurà, i, si no passa, no tinc cap problema per això", ha asseverat. En plena crescuda de l'espiral d'enfrontament intern amb el líder del PSOE, Díaz ha admès que té "ambició per canviar les coses" i per "tenir la confiança de la gent", però "sense preocupació".

Crítica, però lleial

Sobre Pedro Sánchez, ha dit que compta amb el seu suport, si bé ha assegurat que quan alguna cosa no li agradi l'hi dirà perquè "no hi ha res millor que la sinceritat en les relacions humanes". "Quan les coses es diuen amb lleialtat i sinceritat, la crítica constructiva és bona", ha afirmat la presidenta andalusa. D'altra banda, Díaz ha volgut "confessar" que ella mateixa li va dir el passat estiu al secretari general del PSOE de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, que era un bon candidat per liderar el partit a nivell estatal.

Segons la seva opinió, hi havia "diferents referents que haguessin estat bons timoners per aquest vaixell" i, en concret, ha assegurat que García-Page té "capacitat per arribar on vulgui". Ha revelat que "hi va haver molta gent" que va plantejar el dirigent socialista i candidat a la Junta de Comunitats ser secretari general federal perquè "donava serietat, garantia, representa els valors del PSOE" i "és un home talentós" que "la política necessita".

stats