Política 15/09/2011

Tardà a la defensora del poble:"Vostè és el braç executor de la catalanofòbia"

El diputat d'ERC acusa María Luisa Cava de Llano de voler reduir el català a una llengua d'estar per casa

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl diputat d'Esquerra, Joan Tardà, ha criticat amb duresa la defensora del poble, María Luisa Cava de Llano, que avui ha presentat l'informe al Congrés. Segons ha dit, els recursos que la institució espanyola ha presentat contra lleis catalanes demostren que és "el braç executor de la catalanofòbia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tardà ha recordat que Cava de Llano, que va ser diputada del PP, ha portat al Tribunal Constitucional normatives aprovades pel Parlament com la llei d'acollida o el codi de consum. El diputat d'ERC ha recordat que, aquestes lleis, només persegueixen un objectiu:"Ser iguals que vostès", ha dit. Pel diputats republicà, l'actuació de la defensora només demostra que està al servei del "nacionalisme espanyol" i del "jacobinisme", que ha identificat amb part del socialisme espanyol, per reduir la llengua catalana a un idioma d'estar per casa, de parlar-se només en "bata i espardenyes".

Menys amor a Catalunya

La diputada de CiU Montserrat Surroca també ha acusat a Cava de Llano de tenir "Catalunya al punt de mira" des de fa temps. Per això, li ha demanat que "faci menys declaracions d'amor a Catalunya" i a la seva llengua, i que ho demostri amb fets.

Surroca ha criticat que a la pàgina web de la institució no hi hagi tots els continguts en totes les llengües oficials de l'Estat i ha lamentat que PSOE i PP, que van ser capaços de posar-se d'acord per modificar la Constitució per incloure un sostre de dèficit, no hagin estat capaços de renovar aquest càrrec. I és que Cava de Llano està en funcions des que va plegar el seu predecessor, el socialista Enrique Múgica.

stats