Política 20/10/2014

El govern espanyol impugnarà el registre de votants del 9-N si creu que està fora de la Constitució

El ministre de Justícia diu que estan estudiant si es tracta d'un cens alternatiu associat a la consulta suspesa pel TC

Efe
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha advertit que si el registre de votants creat per la Generalitat de Catalunya per al nou 9-N es troba fora del marc constitucional el govern espanyol l'impugnarà. En declaracions a TVE, Catalá s'ha referit a l'edicte publicat dijous passat al Diari Oficial de la Generalitat pel qual es creava l'arxiu perquè els catalans s'inscriguin de forma presencial el mateix 9 de novembre per poder votar en la consulta alternativa. L'arxiu només inclourà les dades dels ciutadans que hi participin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre ha dit que s'està estudiant si es tracta d'un cens alternatiu associat a la consulta suspesa pel TC i que, si és així, el govern espanyol l'impugnarà.

Catalá, que ha considerat un "bon exemple de racionalitat i responsabilitat política" la decisió del president de la Generalitat, Artur Mas, de no mantenir la convocatòria inicial de consulta després de la decisió del TC, ha advertit que s'impugnarà qualsevol procés que suposi una ruptura amb el principi constitucional d'igualtat de tots els espanyols davant la llei.

Respecte a si veu factible unes eleccions anticipades a Catalunya, s'ha limitat a comentar que és una qüestió que depèn de l'estratègia dels partits. El ministre estima que el TC rebutjarà els recursos del Govern i del Parlament de Catalunya contra la seva decisió de suspendre la consulta del 9-N mentre resol la qüestió de fons presentada per l'executiu de Rajoy. El ministre creu que la resolució definitiva no estarà fins d'aquí a unes setmanes, donada la complexitat de la qüestió.

stats