ESTATUT
Política 20/12/2010

El TC rebutja el recurs del Defensor del Poble contra l'Estatut perquè ja s'han retallat els articles impugnats

El ponent de la sentència ha estat el conservador Rodríguez Zapata, però no escapça cap precepte més perquè les reclamacions de Múgica ja van ser ateses en la sentència de resposta al recurs del PP

Efe
1 min

MadridEl Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat el recurs del Defensor del Poble contra l'Estatut en una sentència en què reitera els seus arguments sobre afers com ara el Síndic de Greuges, el règim lingüístic, l'autogovern o els drets històrics del poble català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sentència, notificada aquest dilluns i de la qual ha estat ponent el magistrat conservador Jorge Rodríguez-Zapata, recorda que la majoria de les impugnacions ja van ser resoltes en la sentència del juny dictada com a resposta al recurs del PP.

Per exemple: l'article 78.1, que atorgava al Síndic de Greuges la supervisió "amb caràcter exclusiu" de l'activitat de la Generalitat, ja va ser declarat inconstitucional. Tanmateix, també desestima la impugnació del Defensor del Poble contra l'apartat 2 del mateix article, que no va ser recorregut pel PP.

Segons el TC, que estableix que el Síndic de Greuges i el Defensor del Poble "col·laboraran en l'exercici de les seves funcions, no és inconstitucional ja que aquesta previsió de cooperació "no vincula en cap cas l'Estat", que pot actuar "amb plena llibertat", per la qual cosa "no pot considerar-se una imposició".

stats