CONFLICTE AL PAÍS BASC
Política 02/05/2011

Bildu encara té el TC i Estrasburg

No seria el primer cop que el Constitucional deixa sense efecte una decisió similar del Suprem. El 2009 va permetre a Iniciativa Internacionalista presentar-se a les europees en contra del criteri del Suprem. EA es planteja demanar l'anul·lació del 22-M si també el TC li barra el pas al 22-M

M.colomer
1 min

BarcelonaDesprés que el Tribunal Suprem hagi anul·lat totes les llistes de Bildu, la coalició abertzale no té cap intenció de rendir-se. D'entrada, recorreran davant el Tribunal Constitucional espanyol. De fet, no seria la primera vegada que el TC deixa sense efecte una resolució del Suprem en aquest sentit. El 2009 va permetre a Iniciativa Internacionalista que es presentés a les eleccions europees malgrat que el Suprem havia dit el contrari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però si falla aquesta via, el secretari general d'EA, Peio Urizar, ja va avisar que recorreran al tribunal d'Estrasburg, si cal per demanar l'anul·lació de les eleccions del 22-M. Les formacions que integren Bildu (EA i Alternatiba, a més d'independents) han condemnat sempre el terrorisme d'ETA i consideren que la del Suprem és una sentència amb fonament polític, no pas jurídic.

stats