crisi al TC
Política 14/06/2011

Marcelino Iglesias: “El PP no ha volgut acordar mai una proposta raonable per renovar els membres del TC”

El Secretari d'Organització del PSOE titlla els populars d'"irresponsables" i diu que "només esperen la majoria parlamentaria per tenir majoria a l'Alt Tribunal espanyol". Iglesias s'ha reiterat en la voluntat del president i del govern espanyol d'esgotar la legislatura i no avançar les eleccions

Redacció
1 min
Marcelino Iglesias, Secretari d'Organització del PSOE

BarcelonaEn una entrevista al Món a Rac 1, el Secretari d'Organització del PSOE, Marcelino Iglesias, s'ha mostrat contundent a l'hora d'afirmar que “el PP no s'ha volgut posar d'acord mai amb una proposta raonable” a l'hora d'escollir els magistrats del Tribunal Constitucional, i ha afegit que els populars "només esperen la majoria parlamentaria per tenir majoria a l'Alt Tribunal espanyol". “Això demostra la seva gran irresponsabilitat”, ha sentenciat el secretari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha dit que “la dreta va tenir més dificultats” per acatar la sentència del TC en què es va donar llum verda a la coalició abertzale Bildu per les eleccions del 22-M. El secretari socialista ha reconegut que “hauria sigut millor que la nova coalició pogués demostrar durant un temps que és una candidatura amb una ideologia renovada”, però ha assegurat que “quan el Tribunal parla, s'ha d'acatar” com a base del funcionament d'un estat de dret.

Eleccions anticipades

Sobre les especulacions en diversos mitjans de comunicació d'un possible avançament de les eleccions generals al novembre, Iglesias ha reiterat la voluntat del President i del govern espanyol d'esgotar la legislatura fins al final, al març del 2012. “Ara mateix s'estan prenent decisions molt importants pel creixement econòmic i s'estan fent reformes claus”, ha dit el secretari, que ha afegit que fer un canvi de govern ara seria “un acte d'irresponsabilitat”. Iglesias ha assegurat que la insistència dels populars per avançar les eleccions “només demostra que l'objectiu del PP no és solucionar el problema econòmic del país, sinó arribar al poder sigui com sigui” i ha afirmat que el que cal ara és “transmetre tranquil·litat i normalitat”.

stats