POLÍTICA
Política 19/09/2011

El Govern reclama a l'Estat que retiri el recurs contra la llei de l'aranès

Mascarell ha lamentat l'"obstinació" de l'executiu espanyol contra la pluralitat lingüística

Acn
1 min
El conseller Ferran Mascarell va presentar ahir els fonaments del Pla Estratègic a deu anys vista.

BarcelonaEl Govern ha demanat a l'Estat que retiri el recurs contra la llei de l'aranès que aquest dilluns ha admès a tràmit el Tribunal Constitucional i ha avançat que les al·legacions que presentarà "demostren la legalitat i legitimitat de la norma" i que arribarà "allà on calgui en la seva defensa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el recurs "nega la lletra i l'esperit de la pròpia Constitució, que en el seu article 3 diu que la riquesa de les diferents modalitats lingüístiques són un patrimoni que s'ha de respectar i protegir". Segons Mascarell, el recurs "és un element més de l'obstinació del govern espanyol i dels dos grans partits contra la diversitat i pluralitat lingüística de l'Estat".

Mascarell considera que pels dos grans partits espanyols, PP i PSOE, "tot el que no és llengua castellana s'ha de limitar al màxim, cosa que ha incrementat la malfiança dels catalans vers l'Estat i la convicció que no és útil pels interessos culturals i lingüístics de Catalunya".

"Sembla estrany que dia sí i dia també escoltem paraules a favor de cuidar la llengua i a la vegada es plantegi aquesta mena de guerra de guerrilles contra la llengua", ha sentenciat el conseller.

stats