Política 19/05/2011

El TC permetria la manifestació dels acampats el dissabte si no demanen el vot

Els acampats eliminaran els cartells amb missatges "electoralistes" i estudien no convocar la manifestació del dissabte per "no incomplir" la jornada de reflexió

Redacció
1 min

MadridEl Tribunal Constitucional només impedeix les manifestacions el dia de reflexió si hi ha "raons fundades" que la seva finalitat és la captació de vots i no estigui convocada per partits, federacions o agrupacions. Per exemple, el TC es va posicionar a favor d'una manifestació de la Dona Treballadora la jornada de reflexió del 2008 a Sevilla. Tot i que l'havia convocat un moviment vinculat a Esquerra Unida (EU). La sentència evidenciava que el fet que no es pugui fer propaganda electoral no vol dir que "no es pugui celebrar cap manifestació que tingui a veure amb el debat polític i per tant que pugui influir indirectament a les decisions dels electors".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els "indignats" de la Puerta del Sol estudien no convocar la manifestació del dissabte vinent per "no incomplir" la llei electoral ni entorpir la jornada de reflexió. També han decidit "canviar" els cartells amb missatges "electoralistes" per missatges "en sintonia amb el dia de reflexió". Eduardo Martín, un dels portaveus, han fet aquestes declaracions el dia després que la Junta Electoral de Madrid prohibís la concentració d'ahir que es va celebrar sense la intervenció policial, i mentre s'espera la decisió de la junta electoral central.

stats