POLÍTICA
Política 13/06/2011

Què pot passar ara al TC?

Acn
1 min

BarcelonaEl futur immediat del Tribunal Constitucional passa ara per les mans del president, Pascual Sala, que és qui ha de decidir si accepta o no les renúncies del vicepresident Eugeni Gay i els magistrats Javier Delgado i Elisa Pérez Vera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la nota que ha fet pública aquest dilliuns, Sala apunta que "es pronunciarà en la major brevetat possible" després d'haver avaluat "les condicions que assegurin el més complet i correcte funcionament del TC". Segons fonts del TC, es podria decantar per permetre que els tres magistrats abandonin la institució perquè el Ple mantindria el quòrum.

Pascual assegura en la seva nota que els tres magistrats han presentat la dimissió per forçar la renovació de la institució. Javier Delgado ja l'havia presentat el 8 de juny i Eugeni Gay i Elisa Pérez Vera ho haurien fet aquest dilluns mateix.

Pascual Sala afirma que ho han fet "per haver sobrepassat en més de sis mesos el mandat de renovació previst a la constitució" i ja havien manifestat la seva intenció al Ple del Tribunal del 7 de juny.

El seu objectiu és forçar els grups polítics a posar-se d'acord i fer efectiu aquest relleu per evitar el desprestigi que el TC ja ha patit com a conseqüència dels gairebé quatre anys en què va actuar amb el mandat de quatre membres caducat i els dos que ho va fer amb un dels magistrats mort.

stats