Política 17/05/2015

Teresa Forcades vol ser candidata el 27-S

Segons el digital Vilaweb, ha enviat una carta als membres de Procés Constituent en què explica la seva decisió. Aposta per tornar a obrir converses amb ICV-EUiA, la CUP i Podem per bastir una candidatura alternativa

Ara
1 min
Teresa Forcades

BarcelonaLa monja Teresa Forcades està decidida a presentar-se com a candidata a les eleccions al Parlament del 27 de setembre, segons avança Vilaweb. Forcades ha enviat una carta als membres de Procés Constituent en què explica que s'ha obert la possibilitat de deixar de ser monja un o dos anys i que, per tant, podria dedicar-se temporalment a la política institucional. Fins ara, havia negat aquesta opció perquè això l’hauria obligat a deixar la seva vida religiosa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Forcades, podria demanar un permís al monestir. Arran d’aquest canvi d’horitzó, la monja creu que "val la pena" tornar a intentar una confluència entre Procés Constituent, la CUP, ICV-EUiA i Podem juntament amb altres moviments rupturistes que s’hi vulguin apuntar.

Aposta per "aprovar la necessitat d’una candidatura de confluència per al 27-S" i per postular-s’hi com a candidata. Assegura que "la falta d'un candidat per a la proposta de candidatura unitària" de Procés Constituent ha estat una de les "debilitats" del moviment que ara "es pot corregir".

Proposa iniciar les converses per construir aquesta candidatura després del 14 de juny –un cop constituïts els governs locals sorgits del 24-M–. Però afegeix: "En cas que no hi hagi possibilitat de bastir una candidatura de confluència estic disposada a encapçalar una candidatura en solitari del Procés si es considera convenient".

stats