POLÍTICA
Política 26/07/2012

Divergència d'opinions davant la presumpta vinculació d'Oriol Pujol a la trama d'adjudicacions de la ITV

El PSC exigeix explicacions mentre ICV-EUiA i ERC demanen prudència a l'espera de veure si el secretari general de CDC és imputat

Ara / Acn
2 min

BarcelonaLes reaccions de l'oposició davant la presumpta vinculació del secretari general de CDC, Oriol Pujol, a la trama d'adjudicacions irregulars d'estacions d'ITV a Catalunya, no s'han fet esperar. Tot i així, els partits de l'oposició han manifestat opinions ben diferents al respecte, i mentre el PSC ha exigit explicacions immediates a Pujol, tant ICV-EUiA com ERC han parlat de prudència davant dels fets i han assegurat que esperaran veure com es desenvolupa la investigació abans de demanar cap compareixença.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu socialista, Jaume Collboni, ha exigit al secretari general de CDC que doni explicacions públiques imminents per esvair qualsevol dubte sobre la seva suposada relació amb la trama corrupta i per "salvaguardar la seva honorabilitat". Collboni ha dit que espera que Pujol comparegui per iniciativa pròpia, tot i que ha assegurat que, si no ho fa, el PSC no descarta fer una petició formal de compareixença.

La portaveu ecosocialista, Dolors Camats, en canvi, s'ha mantingut prudent davant la noticia. Igualment però, ha lamentat el "degoteig" d'informes de la Fiscalia i de l'Agència Tributària entorn a persones vinculades amb CDC i ha criticat que Convergència simplement denunciï una "persecució" enlloc de donar explicacions. En aquest sentit, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que en cas que a CDC hi hagi responsables de conductes il·lícites "se'ls aparti" del partit i dels càrrecs institucionals.

Per la seva banda, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha evitat valorar explícitament el cas de les ITV i ha avançat que ERC només s'hi pronunciarà en cas que Pujol acabi sent imputat pel jutge. "Facilitació de contactes no és cap delicte i, de moment, el jutge no ha imputat a Oriol Pujol", ha recordat Simó.

En una línia semblant a la del PSC s'ha manifestat el líder de C's, Albert Rivera, que ha exigit a Pujol i al grup de CiU que "donin explicacions en seu parlamentària" sobre la seva relació amb la suposada trama corrupta.

stats