Política 31/10/2014

El Consell de Ministres aprova els estatuts del Consell de la Transparència

L'organisme està vigent abans del 10 de desembre

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol ha aprovat l'estatut del Consell de Transparència i Bon Govern. Assegura que l'organisme actuarà "amb plena independència i autonomia" i estarà en funcionament abans del 10 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat al final del Consell de Ministres que el president del nou organisme serà nomenat, per un termini de cinc anys no prorrogable, "entre persones de reconegut prestigi i competència professional i prèvia compareixença al Congrés ".

El nomenament haurà de ser aprovat per majoria absoluta pel Congrés, a proposta del ministre d'Hisenda i Administracions Públiques.

Sáenz de Santamaría ha destacat que el Consell té un paper "essencial" a l'hora de garantir que es compleixen la Llei de Transparència, que entrarà en vigor al desembre.

L'estatut aprovat avui regula els objectius, l'estructura i funcions del Consell. Entre els seus membres hi haurà un diputat, un senador, un membre de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i un altre del Defensor del Poble.

stats