Política 29/06/2015

Cospedal acusa els governs tripartits de Catalunya d'haver plantat una "llavor rupturista i d'odi"

Diu que el PSOE de Pedro Sánchez utilitza la bandera espanyola sense creure en la unitat d'Espanya

Joan Rusiñol
2 min
María Dolores de Cospedal, aquest dilluns amb José María Aznar i l'expresident francès Sarkozy. EFE

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha acusat aquest dilluns al matí els anteriors governs tripartits de la Generalitat -PSC, ERC i ICV-EUiA- d'haver plantat la "llavor" del procés sobiranista català i de la línia política que avui segueix el president de la Generalitat, Artur Mas. En la conferència inaugural del Campus FAES, la fundació que presideix José María Aznar, ha anat més enllà i ha assegurat que aquells executius, els presidits per Pasqual Maragall i José Montilla, amb el "beneplàcit" de José Luis Rodríguez Zapatero van fer brotar "una llavor equivocada, rupturista i d'odi" que va suposar "tornar a tirar vinagre a les ferides del passat" i a posar en qüestió la Constitució de 1978.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número 2 del PP, acompanyada del president d'honor del seu partit, no ha escatimat crítiques al PSOE, a qui responsabilitza de la situació econòmica, d'obrir la porta de les institucions als "populismes" i d'embolicar-se ara amb la bandera espanyola "si bé no creu ni en la unitat [d'Espanya] ni en la solidaritat" entre espanyols. La prova, diu, és la "complaença" amb què l'anterior govern socialista de l'Estat es va mirar el pacte de govern del PSC amb la "radicalitat" d'independentistes i ecosocialistes.

Per Cospedal, aquells anys de govern van obrir la porta al debat sobiranista actual i ha acusat el president Mas d'haver sobrepassat "uns límits que fins fa ben poc es consideraven infranquejables". Ha afirmat que el Govern català "s'ha posat per sobre de la llei i del pacte de convivència", a parer seu, "per tapar i ocultar qüestions moltes vegades inconfessables".

Avalant la tesi anzarista de la ruptura interna entre catalans, la secretària general dels populars ha dit que Mas "porta Catalunya a una situació d'una autèntica fractura social, interna i amb la resta d'Espanya".

stats