POLÍTICA
Política 26/06/2012

PP i C’s s’erigeixen en la defensa del castellà com a llengua vehicular a les aules

Els dos partits aplaudeixen la sentència del Tribunal Suprem (TS) per la què s'anul·la el català com a llengua vehicular a l'ensenyament de tres a sis anys i defensen el model bilingüe a l'ensenyament català

Marc Toro
1 min

BarcelonaPP i C's han aprofitat la sentència emesa aquest dimarts pel TS en què s'anul·la el català com a llengua vehicular a l'ensenyament de tres a sis anys, per erigir-se un cop més com a defensors del bilingüisme a les aules. En roda de premsa al Parlament, ambdós partits han valorat molt positivament la decisió del tribunal, com ja ho havien fet amb anteriors sentències que afectaven el model d'immerssió lingüística català, i han apostat fortament per l'aplicació de les obligacions que es desprenen de la mateixa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per part dels populars, el portaveu al Parlament, Enric Millo, ha opinat que la sentència emet un missatge "clar, senzill i fàcil d'entendre per tothom" que de vegades "es presta a confusions". Millo ha explicat que veu natural que el castellà, com a llengua cooficial de Catalunya, "sigui llengua vehicular a l'ensenyament juntament amb el català" i ha volgut recordar que la sentència fixa com a "competència de la Generalitat" definir la "proporcionalitat o percentatge d'aplicació d'aquestes dues llengues" a les aules. En aquest sentit, els populars s'han mostrat contraris a "donar un 100% de percentatge a una llengua i un 0% a l'altre", al considerar que "no es pot estudiar el castellà a les escoles com si fos una llengua estrangera".

Per la seva banda i com és habitual, C's també a celebrat que els tribunals els segueixin "donant la raó" per tal d'aconseguir un "bilingüisme efectiu" a les escoles. "Demanem al Govern que no mantingui la ficció a les aules ni mermi els drets dels catalans" ha eztibat la diputada de C's Carmen de Rivera, que ha volgut deixar clar que la presència del català a l'àmbit educatiu no pot comportar "la desaparició del castellà".

stats