Política 03/05/2016

El TSJC retira a Manos Limpias el lideratge de les acusacions pel 9-N

La decisió arriba amb el líder, Miguel Bernad, empresonat, però el Tribunal la justifica pels recursos de la resta d'acusacions que es queixaven que el sindicat anava massa a la seva

Montse Riart
1 min
Artur Mas, sortint del Palau de Justícia, aclamat per desenes d'alcaldes / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha traspassat el lideratge de les acusacions populars que es van querellar contra Artur Mas per la consulta del 9-N al Sindicat Professional de la Policia i Unió Federal de Policia. Manos Limpias havia exercit fins ara aquest paper, perquè va ser la primera de presentar una demanda judicial pel 9-N, però les altres quatre acusacions s'havien queixat que anava massa a la seva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una providència feta pública avui, el Tribunal accepta el recurs de les acusacions. Argumenta que Manos Limpias actuava de manera unilateral, sense proposar ni compartir les línies d'actuació en el cas, i sense enviar els escrits que presentava a la resta perquè els revisessin.

El relleu arriba amb el líder de Manos Limpias, Miguel Bernad, entre reixes per una presumpta trama d'extorsió. Tot i així, el Tribunal Superior de Justícia ha assegurat que la decisió no té res a veure amb aquest cas.

stats