POLÍTICA
Política 15/05/2014

El TSJC imputa la diputada Montserrat Capdevila per malversació

Estava sent investigada per, suposadament, pagar viatges privats a Madrid amb una targeta del Parlament

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputada la diputada del PSC Montserrat Capdevila el 28 de maig per un presumpte delicte de malversació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Capdevila estava sent investigada per, suposadament, pagar viatges privats a Madrid amb una targeta del Parlament. Segons la interlocutòria, feta pública aquest dijous, la diputada disposa d'una targeta nominativa de Renfe que li dóna dret a carregar directament al Parlament les despeses de desplaçament en tren relacionades "amb l'exercici de la seva feina parlamentària".

Entre 2010 i 2012 Capdevila hauria realitzat "diversos viatges d'anada i tornada des de Barcelona a Madrid per motius estrictament personals" que hauria carregat en aquesta targeta i que, per tant, "van ser abonats amb fons públics del Parlament".

Aquest cas de suposada malversació de diners públics va ser descobert arran de les intervencions telefòniques a les quals va estar sotmès l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos (PSC), durant la investigació del cas Mercuri, de presumpta corrupció urbanística, que va instruir el jutjat número 1 del municipi. Les escoltes, al costat de la documentació facilitada per la companyia ferroviària Renfe i el mateix Parlament, van posar al descobert que la diputada socialista va acompanyar Bustos en diversos viatges de caràcter privat.

En total, segons l'alt tribunal, Capdevila hauria fet dotze viatges amb AVE a Madrid per un valor de més de 300 euros cada un. En tractar-se d'un delicte de malversació, el procediment que cal seguir es el del tribunal jurat.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats