Política 21/01/2013

Tanquen el blog on el catedràtic d'una universitat alemanya defensava el dret dels catalans a la independència

L''European Journal of International Law' suspèn el servei de blogs

1 min
Captura del web de l''EJIL'

Pocs dies després que Nico Krisch, catedràtic de dret internacional de la Hertie School of Governance, escrivís una entrada al blog de l''European Journal of International Law' (EJIL) defensant el dret dels catalans a promoure la independència, la publicació ha tancat el servei de blogs. Des d'aquest dilluns, quan s'intenta accedir als blogs apareix un advertiment que diu que el compte ha estat "suspès".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la suspensió ja no es pot llegir ni l'article de Krisch, on considerava que l'impuls del sobiranisme s'explica com una reacció al centralisme espanyol, ni el del seu col·lega de la Universitat de Nova York, Joseph Weiler, que en un article anterior havia considerat "desmoralitzant" que Catalunya "torni a la mentalitat de l'Europa posterior a la Primera Guerra Mundial" i acusava el país de trair "els ideals de solidaritat i integració humana que Europa necessita".

L''European Journal of International Law' és una de les publicacions de dret internacional més importants del món. Impulsada des de l'European University Institute de Florència, la revista té un servei de blogs on catedràtics i professors de dret d'arreu del món expressen el seu punt de vista sobre diferents temes.

Es desconeixen els motius que han impulsat l'EJIL a suspendre els blogs, l'endemà que la notícia de l'intercanvi d'impressions entre Krisch i Weiler provoqués un enorme debat a les xarxes. Tot i que ja no es pot llegir el blog del catedràtic Krisch a la web original, hi ha disponible una traducció íntegra del text al català a la web 'Help Catalonia'.

stats