PRIMÀRIES REPUBLICANES
Política 17/09/2011

Tanquen les urnes a ERC

A les 19 hores s'ha donat per tancada la jornada de primàries internes per ratificar els nous president i secretària general i per triar el candidat a les eleccions espanyoles del 20-N

M. Colomer
1 min
Col·legi de votació de Martorell

BarcelonaDat i beneït. A les 19 hores en punt han tancat els 60 col·legis electorals que ERC tenia repartits pels Països Catalans perquè els 7.700 militants ratifiquessin Oriol Junqueras i Marta Rovira com a president i secretària general respectivament, i escollissin entre Joan Ridao i Alfred Bosch (l'aposta de la nova direcció) el candidat a Madrid. A les 18 hores de la tarda havien participat el 38,5% dels 7.700 militants, 18,5 punts menys que el 2008.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La jornada s'ha desenvolupat amb “absoluta normalitat i tranquil·litat”, segons el portaveu del partit, Ignasi Llorente. El partit preveu donar dades definitives de participació i resultats entre les 20 hores i les 20.30. Els candidats que s'han sotmès al veredicte de la militància ja són a la seu nacional per seguir el recompte en directe. No hi serà el president sortint, Joan Puigcercós, que es reserva per visualitzar el relleu pacífic al congrés de l'1 d'octubre en què Junqueras i Rovira seran proclamats oficialment. La participació es preveu significativament inferior a la del convuls superdissabte del 2008, amb quatre candidatures enfrontades. ERC inicia aquesta nit la primera part del canvi de cicle.

stats