Política 26/10/2016

Tardà i Homs veuen en l'abstenció "l'enterrament" del PSOE i "la resurrecció" de Rajoy

"Guanyen els que sempre han guanyat: les empreses de l'Íbex i l'oligarquia", denuncia el republicà

Dani Sánchez Ugart / Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El cap de files del Partit Demòcrata Català a Madrid, Francesc Homs.

MadridEls portaveus d'ERC i el PDECat al Congrés, Joan Tardà i Francesc Homs, han coincidit aquest dimecres a veure en l'abstenció que donarà el PSOE a Rajoy aquest dissabte "l'enterrament" polític dels socialistes espanyols, en paraules d'Homs, i la "resurrecció de Rajoy", ha afirmat el republicà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una atenció als mitjans abans de la junta de portaveus al Congrés que ha de decidir si escurça els temps de debat de demà per arribar a la investidura definitiva dissabte a la tarda, Tardà ha considerat que som "en plena setmana de passió i mort del senyor Sánchez i resurrecció del senyor Rajoy gràcies als 'barons' del PSOE, que han traït els electors i han venut els que havien confiat en ells".

El republicà ha afegit també que amb la investidura de Rajoy "guanyen els que sempre han guanyat: les empreses de l'Íbex i l'oligarquia". Segons ell, aquestes elits "tenien molta por que un govern d'esquerres pogués descobrir la corrupció no dels majordoms sinó dels amos".

En una línia similar s'ha expressat Homs, que després de constatar el "lamentable canvi d'actitud del PSOE" ha considerat que és "l'enterrament" del partit. El portaveu del PDECat ha anticipat que Rajoy farà servir el procés català per posar el PSOE "contra les cordes", perquè, si no, "qui li aprovarà el sostre de despesa".

El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, per la seva banda, ha denunciat que "el govern del PP no es construeix per convenciment sinó perquè ha amenaçat una part del sistema polític tradicional".

stats