PACTES MUNICIPALS
Política 02/06/2015

Terrassa en Comú i ERC s’alien per fer fora el PSC de l’alcaldia

Ara
2 min
Terrassa en Comú i ERC s’alien per fer fora el PSC de l’alcaldia

BarcelonaCiU en quedaria exclosa

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Terrassa en Comú -una coalició que inclou ICV, EUiA, Podem i Procés Constituent- i ERC van presentar ahir un acord per governar la ciutat vallesana i prendre l’alcaldia al socialista Jordi Ballart. Els dos partits sumen 10 regidors, mentre que el PSC en té 9. Terrassa en Comú i ERC demanen a CiU i la CUP que donin suport a aquest “projecte alternatiu” a 36 anys de govern del PSC. En el cas de CiU, però, no li proposen entrar al govern sinó que voti la investidura. Les dues forces asseguren que l’objectiu no és fer fora Ballart sinó oferir un “canvi” a la ciutat i un projecte “treballat, compartit i negociat”. El que no han explicat és en qui recauria l’alcaldia, tot i que ERC va avançar que és “evident” que Terrassa en Comú ha tingut més vots.

ERC: que Colau se sumi al full de ruta

Pel que fa a les negociacions a la capital catalana, el president d’ERC, Oriol Junqueras, va avisar des de Catalunya Ràdio que una de les condicions per donar suport a la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, és que subscrigui el full de ruta sobiranista. “El compromís amb la independència, la justícia social i la igualtat d’oportunitats són compatibles”, va insistir el republicà, que va rebutjar fer costat a un govern local on hi hagi el PSC.

La CUP no entrarà al govern municipal

Al seu torn, el diputat de la CUP David Fernàndez va aplaudir a TV3 la victòria de Colau, que “suposa un canvi de cicle imprescindible per al país”. Tot i celebrar l’èxit d’una força d’esquerra “transformadora”, va insistir que la CUP no entrarà el govern, malgrat que sí que li donarà suport en aspectes concrets i quan els lobis “bordin o criminalitzin” Barcelona en Comú. Una posició que els negociadors de la CUP van traslladar en ferm als representants de la candidatura de Colau en la primera i -en principi-última reunió entre les dues formacions fins a la investidura. “Som útils condicionant altres forces obeint a mandats populars”, explica la futura regidora Maria Rovira. Pel que fa a la votació de la investidura, la CUP organitzarà assemblees descentralitzades a la ciutat per debatre el seu posicionament, que es donarà a conèixer com a molt tard dilluns vinent. Així mateix, quan hi hagi un pla de govern, estudiarà si explora algun pacte d’estabilitat o acords sectorials.

stats