Política 13/02/2015

Tomás Gómez tira la tovallola (per ara) i renuncia a l’acta de diputat

Ara
1 min

MadridEl fins ara líder dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez, va prometre atrinxerar-se i seguir amb les seves obligacions, però ahir la seva mà dreta, Maru Martínez, ja va renunciar a l’acta de diputada a l’Assemblea de Madrid i està previst que ell mateix ho faci la setmana vinent. Mentrestant, Gómez va començar ahir el seu pols personal contra el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, lluny de la seu dels socialistes madrilenys, a Callao, després que durant la nit la direcció federal ordenés canviar el pany de la seu per obrir el camí, de manera literal, a la nova comissió gestora presidida pel diputat Rafael Simancas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gómez va presentar ahir un recurs davant de la comissió federal d’ètica i garanties perquè “es deixi sense efectes” la resolució de l’executiva que l’ha apartat de la direcció del partit a nivell autonòmic i també de presentar-se com a candidat a la Comunitat de Madrid. El nom que més sona per rellevar-lo en la pugna per les autonòmiques és l’exministre d’Educació Ángel Gabilondo, que ja hauria acceptat l’encàrrec sempre que no hagués de batre’s amb cap altre candidat en unes primàries.

Pedro Sánchez no va voler aclarir ahir des de Brussel·les els motius de la decisió de dissoldre el partit a Madrid, però va defensar que estan “construint una alternativa guanyadora per acabar amb dues dècades de govern de la dreta”.

stats