Política 20/10/2017

Trapero, fortament ovacionat a l’Institut de Seguretat Pública

El director dels Mossos, Pere Soler, defensa la professionalitat del cos en iniciar el curs acadèmic

Xavi Segura
2 min
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, alçat després de rebre un esclat d'aplaudiments dels assistents a la inauguració del curs acadèmic de l'ISPC

Mollet del VallèsNo tot són males notícies per al major dels Mossos d’Esquadra. En l’acte celebrat aquest divendres d’inauguració del curs acadèmic de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), ubicat a Mollet del Vallès, Josep Lluís Trapero ha rebut una forta i emotiva ovació espontània per part dels assistents, que li han volgut mostrar el seu suport en uns moments molt difícils per al major.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l’entrega de les distincions de caràcter honorífic del centre, una de les guardonades s'ha saltat el protocol i ha agafat el micròfon per dedicar el seu guardó a Trapero. Ha estat llavors quan tota la sala, on hi havia majoritàriament agents i caps dels Mossos i de policies locals de tot Catalunya, s'ha aixecat i ha arrencat un llarg i sentit aplaudiment fins al punt que el major dels Mossos, visiblement emocionat, s'ha aixecat per agrair el gest a tot el públic.

La majoria de parlaments durant l’acte, de fet, han anat dirigits a la defensa de la tasca dels Mossos d’Esquadra, i el més contundent ha estat el director general de la policia catalana, Pere Soler. "Que ningú qüestioni la nostra professionalitat", ha dit en el seu discurs després de l’ovació a Trapero, i ha afegit que els Mossos sempre actuaran "en benefici de la convivència i la protecció de les persones". Soler, a més, ha assegurat que el cos té com a prioritat vetllar pel "respecte de tots els drets" dels ciutadans. "Catalunya és un gran país gràcies a la seva gent, però sobretot gràcies als seus servidors públics", ha afegit.

Absències destacades

L’acte, que ha acabat amb el cant d’'Els segadors', ha estat marcat no només pels presents, sinó també per les destacades personalitats absents, bàsicament de representants dels cossos de seguretat de l’Estat. Encara ha estat més sonada l’absència de representants del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de la Fiscalia Superior de Barcelona. Dijous passat, de fet, la Fiscalia de Barcelona va notificar al Govern que trencava les relacions amb l’ISPC i deixaria d’enviar professors al centre. "Si algú no vol venir és perquè s’exclou, no perquè nosaltres no el convidem", ha reblat Soler.

Qui tampoc ha assistit a l’esdeveniment contra tot pronòstic ha estat el conseller d’Interior, Joaquim Forn, per motius que no s'han donat a conèixer. Forn havia de fer el discurs inaugural del curs acadèmic de l’ISPC, tasca que finalment ha dut a terme Pere Soler.

stats