POLÍTICA
Política 23/04/2014

Tremosa veu "colonial" el viatge de Sáenz de Santamaría a Catalunya

El candidat de CiU a les eleccions europees deplora que la vicepresidenta espanyola hagi evitat reunir-se amb el president de la Generalitat. Replica a Rajoy que a Catalunya ja s'han fet prou propostes imaginatives, i que ara la societat catalana ja ha pres un camí diferent

Acn
1 min
Ramon Tremosa / ACN

BarcelonaEl candidat de CDC a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha titllat de "colonial" la visita de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, per no reunir-se amb el Govern. "Tenim un Govern votat per gairebé 4 milions de catalans i venir només en campanya perquè tenim eleccions, venir dos cops a l'any, reunir-se només amb uns sectors molt concrets i ignorar que aquí hi ha un govern que planteja un referèndum em sembla frívol", ha opinat Tremosa, que ha avisat que això, "vist des d'Europa, no s'entén". Tremosa també ha replicat al president espanyol, Mariano Rajoy, que els catalans ja han estat imaginatius durant molt temps, però ara "ja han acabat de fer propostes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tremosa ha remarcat que els catalans ja han estat "molt imaginatius" durant molts anys fent "propostes de reforma d'Estatut o intentant articular peixos al cove". "Això ja ha fracassat, nosaltres ja hem acabat", ha remarcat el candidat de CDC en resposta a Mariano Rajoy, que ha reclamat a la Generalitat que sigui imaginativa i faci propostes dintre de la Constitució. Ha reiterat que a Catalunya no li correspon fer cap proposta, "de la mateixa manera que no va ser idea dels catalans fer 17 autonomies i no 24 o 14". "No som ningú per dir a Espanya com s'han d'organitzar", ha insistit.

En aquest sentit, ha recordat que el govern escocès va plantejar una pregunta però després va acceptar negociar amb el britànic i van canviar-ne la formulació. "Estem oberts que truqui Rajoy i li doni a Mas dia i hora", ha indicat Tremosa, i ha remarcat, a més, que el mandat popular és molt més gran a Catalunya que a Escòcia.

stats