Política 28/11/2010

Plataforma per Catalunya cau de l'escrutini

Natalia Araguás
1 min

Plataforma per Catalunya (PxC) es quedarà fora del Parlament, segons les dades d'un escrutini molt avançat. El partit xenòfob fundat i presidit per Josep Anglada (Barcelona, 1959) no obtindrà representació en les primeres eleccions que es presenta d'àmbit nacional, malgrat que les primeres dades li atorgaven tres escons.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb quatre regidors obtinguts al 2007, PxC és la segona força política de l'Ajuntament de Vic, ciutat d'on Anglada és natural i que va veure néixer aquesta força política al 2003. Compta amb dos regidors a Cervera, quatre al Vendrell, dos a Manlleu i està present a Manresa, Sant Martí de Riucorb, Tàrrega, Olot i Roda de Ter amb un regidor en cada municipi.

Amb un discurs antiinmigració, PxC propala idees com la islamització de Catalunya i la repatriació dels nouvinguts. En l'acte central de la campanya, celebrat el passat dilluns, van donar suport a Josep Anglada els líders dels partits d'ultradreta FPÖ austríac, Heinz-Christian Strache; i el president del Vlaams Belang de Flandes, Filip Dewinter.

stats