MOVIMENTS A ERC DESPRÉS DEL 28-N
Política 03/12/2010

ERC encarrega a Tresserras la refundació ideològica d'ERC

L'encara conseller de Cultura serà l'encarregat d'impulsar el “rellançament” del partit de cara a les eleccions municipals. Forma part del full de ruta que prepara el partit de cara al consell nacional del 18 de desembre per respondre a la patacada del 28-N. En el procés també hi tindrà un paper determinant Josep Huguet

Marc Colomer
2 min

BarcelonaDesprés de quatre dies de desconcert, la direcció d'ERC finalment s'ha activat i ha passat a l'atac per evitar que la patacada del 28-N es reprodueixi a les eleccions municipals del 2011. La direcció d'ERC encapçalada per Joan Puigcercós, ha encarregat a l'encara conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que organitzi l'estratègia de rellançament del partit amb la vista posada a les eleccions municipals del 2011. Com ja ha avançat l'ARA, Tresserras -home de consens que es va donar d'alta al partit just abans de les eleccions- tindrà un paper determinant en el full de ruta que ha de presentar Joan Puigcercós en el consell nacional que el 18 de desembre l'ha de ratificar en el càrrec després de la desfeta electoral. En aquest procés de refundació del partit també hi tindrà un paper determinant l'encara conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet -ideòleg de l'ERC post-Colom-, a més de l'eurodiputat Oriol Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tresserras rebrà oficialment l'encàrrec en el consell nacional del 18 de desembre. La direcció d'ERC confia en Tresserras per obrir el partit en els àmbits de l'esquerra nacional que han quedat “orfes” d'una opció progressista catalana “no sucursalista”. La culminació d'aquest procés, ERC el projecta per la primavera del 2011, quan es complirà el 80è aniversari de la formació i amb les eleccions municipals a tocar. La funció de Tresserras -sortit d el'entorn de Josep Lluís Carod-Rovira- serà aglutinar talent entorn a ERC, modernitzar i reformular el seu discurs, per fer-lo entenedor i atractiu davant una creixent oferta de tall populista difícil de contrarestar amb discuros complexos i difícils de sintetitzar.

Segons ha explicat Llorente a l'ARA, ERC vol evocar la seva ànima municipalista des de la seva mateixa creació per ressaltar la transcendència que el partit dóna a les eleccions del 2011. Però, a més, els comicis són ara ja la prova de foc del lideratge de Joan Puigcercós. La formació parteix amb 200 alcaldes i 1.600 regidors a tot el territori, però tot fa pensar que haurà de competir amb una major oferta electoral independentista també en l'àmbit municipal, on el partit es manté en tercera posició.

stats