Política 16/05/2015

Trias remunta i supera Colau a Barcelona, segons una enquesta a 'El Mundo'

El sondeig, de Sigma Dos, assenyala que C's seria la tercera força empatada amb el PSC, el PP superaria ERC i la CUP entraria amb dos regidors

Acn
1 min
Els set candidats a l'Ajuntament de Barcelona, abans del debat / ARA

BarcelonaXavier Trias obtindria entre 10 i 11 regidors i un 23% dels vots en les eleccions municipals de Barcelona, dos punts més que la Barcelona en Comú d'Ada Colau, que es quedaria amb nou regidors. Així ho indica una enquesta de Sigma Dos que publica aquest dissabte el diari 'El Mundo', segons la qual el candidat de CiU i actual alcalde de Barcelona hauria remuntat el resultat que li donaven enquestes anteriors, que el situaven com a segona força per darrere de la coalició liderada per Colau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau, però, continua mantenint intactes les seves opcions de victòria, tot i acusar un desgast que l'enquesta atribueix a la seva "inexperiència" i al discurs "radical" davant les propostes "moderades" de Trias.

Ciutadans seria la tercera força a l'Ajuntament amb sis diputats, els mateixos que el PSC de Jaume Collboni. La representant de C's, Carina Mejías, experimenta un lleuger desgast respecte a sondejos anteriors. Per la seva part, el PP d'Alberto Fernández Díaz es quedaria en cinquè lloc vorejant el cinquè edil, cosa que el situaria per sobre d'ERC, que

n'obtindria quatre, dos més dels que té ara però per sota de les expectatives d'Alfred Bosch. Finalment la CUP, amb el 5% dels vots, podria ocupar dos seients al consistori.

El sondeig, realitzat una setmana i mitja abans de les eleccions, dóna com a resultat un consistori molt fragmentat sense cap força amb prou majoria per governar sola. Només un pacte entre forces d'esquerra permet sumar majoria absoluta en el govern municipal.

stats