ELECCIONS MUNICIPALS
Política 24/03/2011

Trias i Fernández Díaz qualifiquen "d'epitafi" el balanç del govern d'Hereu i la llista del PSC

El líder de CiU creu que els socialistes han fet una candidatura "fruit del fracàs i no de la renovació"

Acn
3 min

BarcelonaLa precampanya de les municipals s'ha colat en l'agenda dels candidats de Barcelona. I tant és així que l'alcaldable de CiU, Xavier Trias, i el del PPC, Alberto Fernández Díaz, han aprofitat la presentació d'iniciatives per al darrer ple del mandat per carregar contra la candidatura del PSC i el balanç amb què es presenta a la reelecció l'alcalde Jordi Hereu. Els dos caps de llista de l'oposició han coincidit, a més, a qualificar "d'epitafi" el resum del mandat del govern sortint, i el convergent, a més, ha carregat contra la candidatura del PSC per presentar-se com "el canvi i la renovació" quan "en realitat és fruit del fracàs". "Fan canvis perquè han fracassat", ha retret Trias a Hereu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A dos mesos de la celebració de les eleccions i a pocs dies de tancar les llistes de tots els partits, les formacions de l'Ajuntament de Barcelona ja afilen les seves espases per al combat electoral. Després que dimecres Jordi Hereu presentés la llista del PSC per a les municipals del 22 de maig destacant la seva renovació, el balanç de la feina feta i mostrant-la com la candidatura "del canvi que cal", les reaccions de l'oposició no s'han fet esperar. Des de CiU, Xavier Trias ha dit que la socialista és "la llista del fracàs, no del canvi". "Quan un fracassa, les coses no li van be, és un desastre i la gent plega, és un fracàs", ha considerat Trias, que ha negat que el PSC hagi fet modificacions en la candidatura per "renovació", ja que "fa quatre anys ja van dir-ho, això".

En aquest sentit, el convergent ha defensat la seva candidatura i l'ha presentat com "la del canvi que la gent vol" i no "la del canvi perquè s'ha fracassat". A més, Trias ha afegit que ells són l'única garantia per donar resposta a aquesta demanda perquè "som els mateixos que estem treballant per aquest canvi des de fa vuit anys". Per últim, el líder de CiU ha volgut remarcar que des del Govern i el PSC "s'ha perdut la mínima mesura" i per això han acabat fent "una campanya fruit de la desesperació, amb insults i falta de respecte".

En aquesta mateixa línia s'ha expressat Alberto Fernández Díaz, que ha explicat que des del PPC estan sorpresos per la valoració positiva i triomfalista que fa el PSC del seu mandat. "A Hereu se l'ha de valorar pels seus fets i el balanç és el seu propi epitafi", ha sentenciat el popular, que ja ha advertit al socialista que quan els barcelonins hagin de votar "no ho faran mirant la llista i la gent que porta el PSC", sinó entenent que "amb 32 anys governant el balanç que presenta és d'atur, delinqüència, dèficits socials i desordre". A més, per Fernández Díaz, Hereu ha fet una candidatura sense futur, ja que segons ell "aquesta llista ni tan sols serà la que haurà de gestionar el fracàs de la mateixa gestió d'Hereu". "L'alcalde, més que un hereu, ha estat un fill pròdig que ha dilapidat la millor Barcelona", ha retret el candidat del PPC.

Crítiques a la despesa publicitària

La despesa en publicitat centrarà un dels debats del darrer ple del mandat que se celebrarà divendres. I és que PPC i CiU volen denunciar la "desmesurada" destinació de recursos que fa el consistori en aquesta matèria i que, segons diuen, s'ha intensificat en els darrers mesos per "fer la campanya electoral de l'alcalde i del PSC amb diners de tots". Des del Partit Popular asseguren que sumant tota la despesa publicitària del mandat, la xifra supera els 87 milions d'euros i, a més, afirmen que han detectat que només en els dos darrers mesos l'Ajuntament ha gastat 6 milions per aquest concepte. Des de CiU consideren "un insult" l'ús "partidista" que fa l'alcalde d'aquesta publicitat.

stats