Política 26/05/2015

Trias: "No firmaré res sense que Colau hi estigui d'acord"

L'alcalde en funcions ofereix una taula de traspàs a Barcelona en Comú per evitar les "reticències" i garantir que "no es fa res estrany". La mesura s'activarà "aquesta mateixa setmana", segons ha confirmat Colau

Maria Ortega
2 min
L'alcalde en funcions de Barcelona, Xavier Trias, en roda de premsa / FRANCESC MELCION

BarcelonaDesprés de les sospites manifestades per Barcelona en Comú sobre possibles contractes que l'encara govern de Barcelona estaria firmant abans del canvi de color a l'Ajuntament, Xavier Trias ha convocat aquest dimarts la premsa per explicar que ofereix a la que serà alcaldessa, Ada Colau, una taula de traspàs perquè tot es faci "amb transparència" i evitar, així, "reticències". Trias, que ha tret pit per la feina financera que ha fet el seu equip i per l'estat de sanejament econòmic del consistori, ha assegurat que no firmarà res sense el consentiment de Colau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ho tenim tot preparat per fer el traspàs", ha explicat, i ha dit que ningú els podrà acusar de deixar les coses mal preparades. "Colau sap que estarem a la seva disposició per fer les coses amb transparència", ha assegurat. Tot es faria, segons ha explicat, amb l'acord de la taula i ha dit que, amb aquest gest, es farà "caure pel seu propi pes" totes les critiques.

Trias ha assegurat que ningú no li ha expressat preocupació pel canvi de govern i que ell repeteix a tothom que li truca que "no cal patir, perquè la ciutat anirà bé", perquè aquesta és la seva obligació com a alcalde. Preguntat pels periodistes, ha assegurat que no creu que hagi de donar cap consell a Colau, perquè està segur, diu, que ella no li demanarà.

Sobre la seva continuïtat al consistori, Trias ha dit que no plega, però no ha concretat si la decisió està presa fins al final del mandat: "La vida és molt llarga". Ha matisat, això sí, que la voluntat és continuar al màxim de temps.

Trias i Colau han parlat per telèfon pels volts de les tres de la tarda. La futura alcaldessa ha dit que estan d'acord "que cal una taula de traspàs" i ha dit que ho activaran "aquesta mateixa setmana".

stats