ELECCIONS 24-M
Política 25/05/2015

Trias: "Colau és una senyora molt manaire, així que la veig manant"

El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona diu a 'El matí de Catalunya Ràdio' i a 'El món a RAC1' que cal treballar per fer "que Barcelona vagi bé" i indica que, per aconseguir-ho, "Catalunya ha de ser forta"

Ara
2 min
Xavier Trias / JOSEP LAGO / AFP

BarcelonaXavier Trias, candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, ha assegurat aquest dilluns a 'El matí de Catalunya Ràdio' i a 'El món a Rac1' que després de la derrota els toca "posar-se a treballar i continuar lluitant per la ciutat". "És trist perdre, però és la democràcia", ha indicat. "No podem trair el que han dit les urnes. Vaig dir el primer dia que qui guanyés seria l'alcalde, així que la senyora Colau és la futura alcaldessa de Barcelona", ha indicat abans de comentar que demanaria a Ada Colau que "moderi el seu discurs d'intentar empastifar tothom". Preguntat sobre com veu Colau com a alcaldessa, Trias ha dit: "És una senyora molt manaire, així que la veig manant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem de fer que Barcelona vagi bé, i per això Catalunya ha de ser forta. Ara la situació és dura i la veritat és que és difícil tirar endavant si no ens traiem cert grau de dependència de Madrid. Jo continuaré treballant en la mateixa direcció, treballant al màxim pel bé de Catalunya i molt especialment pel bé de Barcelona", ha afegit. "La posició que tenim és complicada. La situació de Catalunya no és fàcil: hem d'endreçar els números de la Generalitat en una situació molt complexa, i per això molts ens etiqueten com 'els de les retallades'. Però no és només això, hem de reflexionar", ha afegit abans de continuar: "Hi ha una davallada important del PSC i hi ha un transvasament de vots en diverses direccions, que és el que hem d'analitzar. Els nostres 15.000 vots que hem perdut, això és el que hem d'analitzar".

Sobre el fet que hi hagi alguns districtes de la ciutat barcelonina en què CiU hagi perdut, Trias ha comentat: "Hi ha alguns districtes als quals ens és més difícil arribar, això és així. No hem sabut traslladar la il·lusió que teníem per Barcelona. Els partits que històricament hem estat en el poder tenim problemes, és una onada immensa que afecta tothom. Estàvem convençuts que explicant tot el que volíem fer a Barcelona disminuiríem aquesta onada, però no ha estat així. Ara farem una oposició al màxim de constructiva, ja que ara el que hem d'aconseguir és que Barcelona no perdi pistonada".

Trias ha explicat que aquest dilluns al matí es reuniran per valorar els resultats: "Veurem què hem de fer, com hem de continuar. Quan pateixes un sotrac així, estàs trist, però cal espavilar-se aviat, ja que tenim molta feina per fer". Per acabar, el candidat de CiU ha explicat que ell pensa en la gent que l'acompanya des de fa temps: "Hem estat vuit anys a l'oposició i quatre més governant. El secret de la política és treballar, així que hem de seguir treballant".

stats