Política 29/03/2015

Trias reivindica el seu “canvi tranquil” i dispara contra ERC i Colau

L.v. / S.g.
2 min
Les ulleres que Xavier Trias du en forma de pin a la solapa, imatge de CiU aquesta campanya.

Barcelona“Tornarem a guanyar per poc que sapiguem fer les coses ben fetes, que vol dir no fer coses rares”. Amb aquestes paraules l’alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció per CiU, Xavier Trias, va reivindicar “la revolució del sentit comú” que ha impulsat des del 2011, quan va agafar la vara d’alcalde. Visiblement emocionat, Trias va brandar la seva obra de govern, que va definir com “el canvi tranquil” que necessitava Barcelona després de 30 anys “manant els mateixos”, en referència al PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, Trias va repassar alguns dels eixos del seu programa, com l’aposta per les smart cities, amb el Mobile World Congress al capdavant; l’augment de la seguretat als carrers de la ciutat, i la projecció internacional que el seu equip ha fet de Barcelona. No va defugir una de les grans polèmiques del seu mandat: el model turístic. “Tothom vol copiar el model de turisme de Barcelona, no ens n’hem d’avergonyir”, va manifestar. I, amb una engruna d’ironia, va dir que aquest “èxit” no és de CiU, sinó “dels anteriors”, en una referència al PSC, a qui va acusar de deixar la ciutat i el país “a la ruïna”.

Trias no es va descuidar de tirar dards contra els seus contrincants. En una al·lusió velada a ERC, que ha fitxat l’actor Juanjo Puigcorbé de dos, va afirmar que “n’hi ha que van a contractar gent de fora”, mentre que ell aposta pels “mateixos” que l’han acompanyat aquests anys. De fet, els 19 llocs de la llista estan ocupats per les mateixes persones que el 2011, però amb algunes variacions, com el regidor més veterà de l’Ajuntament, Joan Puigdollers, que passa del quart al dotzè lloc.

També va recordar-se dels partits que se situen en la indefinició pel que fa a la independència, com el Barcelona en Comú d’Ada Colau. Trias va situar Barcelona com “la capital de Catalunya i de la catalanitat”. I, en aquesta línia, va afirmar que la seva candidatura “exigirà el dret a decidir” i frenarà els que volen que Barcelona sigui “només capital de província”. Els assistents a la Fabra i Coats van ovacionar Trias quan va assegurar que, amb ell d’alcalde, Barcelona “estarà sempre al costat de Mas i del Parlament”.

L’assalt metropolità d’ERC

Qui també insisteix a fer de Barcelona la capital d’un estat és Alfred Bosch. El candidat d’ERC a Barcelona va augurar que els republicans “donaran la sorpresa a l’àrea metropolitana” en els comicis del 24 de maig. Es tracta d’un territori clau per a tots els partits i, ara que les enquestes auguren els millors resultats a ERC, els republicans s’han fixat com a objectiu tancar el màxim de llistes als grans municipis i recuperar el terreny perdut el 2011, quan van quedar-se sense representació en aquests ajuntaments. “ERC té una visió metropolitana i el 24-M ho transformarà en una realitat”, va subratllar Bosch en unes jornades metropolitanes del partit.

stats