Política 28/03/2015

Trias: "Som la revolució del sentit comú. Crec que traurem millor resultat que el 2011"

L'alcalde de Barcelona es presenta com a candidat de CiU amb una llista continuista i reivindicant els quatre anys de legislatura

Laia Vicens
2 min
L'actual alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció per CiU, Xavier Trias, en l'acte de presentació a la Fàbrica Fabra & Coats de Barcelona / PERE VIRGILI

BarcelonaL'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció per CiU, Xavier Trias, s'ha mostrat convençut que tornarà a ser alcalde i, que, de fet, CiU traurà més regidors que els 14 que té ara. En l'acte de presentació de la seva candidatura a la fàbrica Fabra & Coats, un Trias visiblement emocionat ha agraït a les direccions de CDC i d'Unió que estiguin "unides" i ha afirmat que "tornarem a guanyar per poc que sapiguem fer les coses ben fetes, que vol dir no fer coses rares". De fet, s'ha reivindicat com "la revolució del sentit comú", que ha impulsat un "canvi tranquil" després de 30 anys "manant els mateixos", en referència al PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs, Trias ha repassat les línies mestres del seu mandat. Ha recordat que els anteriors governs socialistes "van posar el país a la ruïna" i ha afirmat que el seu govern ara paga "a 30 dies". També ha volgut posar de relleu la seva aposta per les "smart cities", amb projectes com el Mobile World Congress, que Barcelona ja és la "tercera ciutat més segura d'Europa i la 15ena del món" o la importància, ha dit, que té tenir una indústria i un comerç "no només al centre" potents. A més, ha reivindicat la projecció internacional que ha donat a la ciutat i ha fet una crida a "deixar la mentalitat hipercrítica i tenir orgull de la ciutat". També ha explicat que s'ha fet una "feina extraordinària" en cohesió social i en "donar especial atenció als que passen més dificultats".

No ha defugit una de les grans polèmiques del seu mandat, el turisme. I, de fet, ha brandat el seu model turístic: "Tothom vol copiar el model de turisme que té Barcelona, no ens n'hem d'avergonyir". En aquest punt també s'ha recordat dels seus predecessors, i ha afirmat que aquest model d'"èxit", no se l'ha inventat CiU, sinó "els anteriors". "Sí que genera inconvenients i dificultats, hem de millorar-ho, però gràcies a aquest turisme podrem repartir la riquesa i viure millor", ha afirmat.

"Barcelona és la capital de Catalunya i la de la catalanitat"

El punt que ha aixecat aplaudiments, però, ha estat quan ha reivindicat Barcelona com "la capital de Catalunya i la catalanitat". Això, ha dit, significa "creure que ho som" però també "estar al servei de tot el país", col·laborant amb altres municipis i "estar oberts" a tothom. Una candidatura que "exigirà el dret a decidir" i frenarà els que volen que Barcelona sigui només "capital de província". Ha afirmat que amb ell d'alcalde, Barcelona "estarà sempre al costat de Mas i del Parlament". "Aquesta és la nostra obligació com a capital de Catalunya, i qui no vulgui fer-ho, és que ha decidit ser capital de província", ha sentenciat.

La llista de CiU, que porta com a imatge les emblemàtiques ulleres de l'alcalde, ha presentat una candidatura continuista: els 19 primers llocs estan ocupats per les mateixes persones que el 2011, excepte algunes variacions, com el regidor més veterà, Joan Puigdollers, que passa del 4t lloc al 12è. En una al·lusió velada a ERC, que ha fitxat l'actor Juanjo Puigcorbé de número dos, Trias ha afirmat que "hi ha qui va a contractar gent a fora", però que, en canvi, ell aposta pels "mateixos que m'han acompanyat aquests anys". A l'acte de presentació del candidat hi han intervingut el coordinador general de CDC, Josep Rull, i el secretari general d'Unió i conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

stats