Política 28/06/2017

El fiscal del Tribunal de Comptes demana que es desestimin els arguments de la Generalitat i s'actuï contra Mas, Ortega, Rigau i Homs

La magistrada haurà de decidir si accepta l'arxiu de la causa o nomena un delegat instructor per investigar les despeses ocasionades pel 9-N

Ara
2 min
CDC denuncia una conspiració per destruir el seu espai polític

BarcelonaEl fiscal en cap del Tribunal de Comptes es posiciona contra l'arxiu de la causa oberta contra l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i contra els exconsellers Francesc Homs, Irene Rigau i Joana Ortega. La denúncia -admesa a tràmit- de SCC reclama que els quatre exmembres del Govern sufraguin els 5 milions d'euros que teòricament va costar la consulta del 9-N. El fiscal demana a la magistrada que desestimi els arguments de la defensa i nomeni a un delegat instructor que s'encarregui d'investigar les despeses ocasionades amb motiu del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'escrit datat a 21 de juny, el fiscal subratlla que no es pot arxivar la causa perquè està relacionada amb "la gestió de fons públics, infraccions de l'ordenament jurídic pressupostari i un possible menyscabament de l'erari públic" per decisions de despesa i pagament sense suport normatiu. En el document, que la fiscalia envia a la magistrada Margarita Mariscal de Gante -ministra de Justícia durant el govern de José María Aznar- destaca en especial el paper de Francesc Homs, tant per haver aportat "els mitjans materials i la infraestructura indispensable" com per haver definit "l'estratègia de desatenció i rebuig a la suspensió expressada pel Tribunal Constitucional".

El fiscal recorda la participació d'Homs per insistir a T-Systems que havia de seguir endavant amb la gestió informàtica de la consulta i el lloguer d'un pavelló de la Fira de Barcelona per fer el seguiment de la jornada electoral.

Ara, la magistrada haurà de decidir si accepta les al·legacions de la Generalitat o si continua endavant amb el procediment, nomena un delegat instructor i segueix el tràmit de la denúncia per la qual Mas, Ortega, Homs i Rigau podrien haver de fer front al pagament del cost del 9-N per a les arques públiques, 5 milions segons SCC.

stats