Política 29/06/2012

El Tribunal de Comptes va avalar el 2010 els convenis d'Urdangarin

Molt abans que el jutge de Palma, el Tribunal de Comptes va investigar els convenis de l'Instituto Nóos. L'organisme, però, no hi va veure cap irregularitat i va ordenar que es tanqués el cas el 2010

Alicia Gutiérrez
1 min
Francisco Camps, Alfonso Rus i Rita Barberà es donen la mà al ple de les Corts Valencianes en què el president Alberto Fabra va explicar el seu pla d'ajust.

MadridEl Tribunal de Comptes, el màxim organisme encarregat de vetllar per la legalitat dels comptes públics, va investigar el 2010 els convenis entre Iñaki Urdangarin i la Generalitat Valenciana i no va trobar-hi cap irregularitat. D'aquesta manera va renunciar a reclamar la devolució dels 3,5 milions pagats a l'Instituto Nóos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins ara tots els testimonis i documents sol·licitats pel jutge José Castro i el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach –que investiguen Urdangarin per delictes greus de corrupció– assenyalen en una mateixa direcció: que, sota la protecció d'una associació sense ànim de lucre, el gendre del rei i el seu soci, Diego Torres, van obtenir beneficis desorbitats. I que ho van fer inflant uns costos que ni tan sols van justificar després.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats