Política 26/05/2011

El Tribunal Suprem insisteix que el castellà sigui vehicular a l'escola

Dues noves sentències obliguen la Generalitat a acabar amb la immersió lingüística. Ja són cinc les resolucions emeses pel Tribunal amb aquesta petició

Acn
1 min

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha dictat dues noves sentències que obliguen la Generalitat a acabar amb el sistema d'immersió lingüística i substituir-lo per un model d'ensenyament bilingüe en què el castellà sigui també llengua vehicular. Es tracta de dues noves sentències que asseguren que els alumnes d'educació infantil i primària tenen dret a rebre l'ensenyament en la llengua "que vulguin els pares o els tutors". De la mateixa manera, resol que els pares puguin rebre totes les comunicacions i circulars en castellà. Amb aquestes ja són cinc les sentències dictaminades per l'alt tribunal que ordenen de nou que el castellà sigui vehicular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el Suprem ha estimat en part els recursos presentats per dues famílies de la plataforma Convivència Cívica Catalana contra les resolucions del 2005 i 2007 dictades pel departament d'Educació. De la mateixa manera, el Suprem dicta que el model d'inscripció en educació infantil ha de preguntar per la llengua habitual als pares o tutors dels nens preinscrits en centres "sostinguts amb fons públics".

Amb aquestes són ja cinc les sentències dictaminades per l'alt tribunal que ordenen que el castellà sigui llengua vehicular a les escoles. Les altres tres es van fer públiques al mes de desembre del 2010 i també donaven la raó a les demandes de diversos pares que volien poder escollir la llengua en què s'educavem els seus fills.

stats