RENOVACIÓ AL TC
Política 29/06/2012

La catalana Encarna Roca entra al Tribunal Constitucional en la renovació de la institució

L'exdiputat del PP per Granada Andrés Ollero i Juan José González, magistrat del Suprem, juntament amb Fernando Valdés, proposat pel PSOE, també entren al TC

Ara
1 min
Encarna Roca durant l'acte de presa de possessió del càrrec. / EFE

MadridLa catedràtica de dret civil catalana Encarna Roca és, des d'aquest divendres, nova membre del Tribunal Constitucional (TC). Ho és en virtut d'un pacte entre PSC i PSOE. Els socialistes catalans, davant la renovació parcial dels membres de l'alt tribunal, tenien la intenció de col·locar-hi un català, i finalment han aconseguit que sigui aquesta catedràtica de la Universitat de Barcelona nascuda l'any 1944 qui ocupi un lloc al TC. Roca formava part ara del Tribunal Suprem. "Aquest nomenament és una bona notícia per a la institució, per a Catalunya i per a Espanya", ha valorat el secretari d'organització dels socialistes catalans, Daniel Fernández.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alt tribunal està format per 12 magistrats. Ara n'hi havia 11, a causa de la mort, fa anys, de Roberto García Calvo. Una vacant que no es va cobrir. Quatre magistrats es nomenen a proposta del Senat, quatre més a càrrec del Congrés –que són els que s'han renovat aquest divendres–, dos per part del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i dos que provenen directament del govern espanyol.

El gener del 2011 es va renovar la part del TC corresponent als magistrats proposats pel Senat. Aleshores, el PSOE no va atendre la demanda del PSC de col·locar-hi Eliseo Aja, que era president de l'Institut d'Estudis Autonòmics (IAE) català.

stats