Política 01/02/2012

Federico Trillo es perfila com a nou ambaixador espanyol als EUA

Rajoy es planteja la possibilitat d'enviar als Estats Units l'exministre i expresident del Congrés per substituir Jorge Dezcallar

Ara
1 min

MadridFederico Trillo es perfila com a nou representant diplomàtic espanyol als EUA. Si es confirmen aquestes informacions, el diputat del Partido Popular, exministre de Justícia i de Defensa i expresident del Congrés dels Diputados, Federico Trillo, serà nomenat les properes setmanes ambaixador de l'Estat espanyol als Estats Units en substitució del diplomàtic Jorge Dezcallar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta decisió data de principis de gener, quan després d'una conversa amb el president Rajoy, segons publiquen diversos mitjans. Ara bé, el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha assegurat que aquest és un tema que "no està resolt" i s'ha mostrat confiat de poder desencallar-ho d'aquí a pocs dies. La decisió és xocant perquè va ser el ministre qui va assegurar que no seguiria la pràctica del PSOE de col·locar polítics al capdavant de les ambaixades, una pràctica que ha aixecat malestar entre el cos diplomàtic espanyol. Margallo va reservar aquest tipus de nomenaments per a "persones excepcionals en circumstàncies excepcionals". Trillo no és diplomàtic de carrera.

stats