Política 02/09/2014

Montserrat Tura: "El dret que empara la unió lliure és el mateix que empara el dret a la secessió"

L'exdirigent del PSC i exconsellera presenta el llibre 'Estirant el fil', en què vol reflectir la seva decepció pel fet que el seu partit hagi "abandonat el catalanisme"

Sílvia Barroso
1 min
Montserrat Tura, en arribar a la sala on presentava el seu llibre 'Estirant el fil' / CÈLIA ATSET

Barcelona"El dret que empara la unió lliure és el mateix que empara el dret a la secessió. Creure que plantejar l'asimetria seria desestablitzador per a Espanya és de covards". Així ha reclamat "visió d'estat" per afrontar la situació política de Catalunya l'exdirigent i exconsellera socialista Montserrat Tura avui dimarts, en presentar el seu llibre 'Estirant el fil' (Editorial Pòrtic), en què vol reflectir la seva decepció pel fet que el seu partit hagi "abandonat el catalanisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les urnes necessàriament s'han de posar, ja no és possible una altra sortida, necessitem visió d'estat i no la podem esperar gaire de les institucions de l'Estat", s'ha lamentat.

I malgrat reconèixer que sent que ella no s'està separant del PSC sinó que "és el partit el que s'està separant" del que ella creu que ha de defensar, ha insistit que "no hi ha un fil més coherent que el del socialisme". "Agraeixo la presència a la sala de persones amb responsabilitats en d'altres partits [hi havia la secretària general d'ERC, Marta Rovira], perquè el de la unió lliure és un discurs més profund que el de la separació, i la unió lliure dels pobles forma part de l'ideari del socialisme", ha argumentat.

L'acte ha estat presentat pel periodista Jordi Basté i hi ha participat el també exconseller socialista Antoni Castells.

stats