Política 16/07/2017

Turull: "Això no és una cursa de qui paga més plats trencats ni qui és més màrtir"

El portaveu del Govern lamenta que un sector dels comuns vulgui fer la "revolució amb el permís de l'autoritat pertinent, 'española, por supuesto'"

Ara
2 min
El portaveu del Govern, Jordi Turull

BarcelonaEl nou portaveu del Govern mira de girar full als canvis en l'executiu per fixar l'únic objectiu de l'1-O a l'horitzó. En una entrevista al 3/24, Jordi Turull ha sortit al pas del greuge que pot haver viscut el PDECat en relació amb ERC amb la remodelació dels consellers de Carles Puigdemont. "Això no és una cursa de qui paga més plats trencats ni qui és més màrtir", ha afirmat, abans d'assegurar que la gent "valorarà" que es "faci possible" el referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, l'expresident del grup parlamentari de JxSí ha volgut posar en relleu el compromís del seu partit amb el Procés. "Quan algú posa en dubte el PDECat, recordo que té condemnats", ha asseverat. Turull ha criticat que les forces contràries al full de ruta del Govern busquin "dividir" els partits independentistes. "Intenten que ens dividim entre JxSí i la CUP, després dins de JxSí, després dins del PDECat", ha assenyalat. I ha continuat: "Estan molt equivocats perquè la il·lusió és molt gran. Però si l'adversari s'equivoca, no el distreguis".

Turull ha explicat que dins del seu partit hi ha "un doble sentiment" cap a les remodelacions que hi ha hagut al Govern. "La confiança al president és absoluta, però la política la fan les persones i això vol dir que hi ha sentiments". En relació amb Neus Munté, una de les més afectades pels canvis, Turull ha assenyalat que és "amiga personal" i que es veurà aviat amb ella perquè li traslladi el seu punt de vista sobre la situació. "És un relleu entre companys", ha afegit.

El president de la Generalitat també hi ha volgut dir la seva sobre les crítiques que arriben de les forces contràries al Procés. A través de Twitter, ha lamentat que "l'ofensiva contra el referèndum es basi en mentides, amenaces i insults", fet que "demostra una nul·la convicció en les bondats de l'alternativa".

Preguntat pel paper de l'anomenat 'sanedrí', el nucli de personalitats que es reuneixen sovint per abordar el camí fins al referèndum –integrat entre d'altres per Xavier Vendrell i David Madí–, Turull ha deixat clar que les decisions les pren qui té les competències per fer-ho.

El nou conseller de la Presidència ha lamentat també l'actitud del sector menys obert al referèndum dins de Catalunya en Comú (CatComú), que ahir va fer públic un manifest en què demanava no participar en l'1-O. "Conec molta gent que els ha votat i que es posa les mans al cap", ha subratllat Turull, que s'ha mostrat sorprès dels que volen "fer la revolució amb el permís de l'autoritat pertinent, 'española, por supuesto'".

L'acte del TNC

Jordi Turull també ha parlat de l'acte que es va celebrar al Teatre Nacional de Catalunya, en què JxSí i el Govern van explicar la llei del referèndum i que la Guàrdia Civil està investigant. "Ho va contractar JxSí i ho va pagar JxSí", ha assegurat Turull, que ha criticat l'actitud repressiva de l'Estat. "En quina època estem vivint?", s'ha preguntat, i després ha afirmat que "mentre uns s'encaminen cap a les democràcies més sòlides, d'altres van del 1975 cap endarrere".

stats