CDC I EL CAS PALAU
Política 17/03/2011

CiU té “absoluta confiança” en Osàcar i celebra que amb la imputació “es podrà defensar millor”

El portaveu de la federació al Parlament, Jordi Turull, es defensa carregant contra l’oposició perquè creu que amb el cas Palau no tenen credibilitat ni coherència

M.colomer
2 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha expressat avui la seva “absoluta confiança en la honestedat” de l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, a qui el jutge ha imputat per la seva suposada relació amb el presumpte cas de finançament irregular del partit. És més, Turull ha considerat que amb la imputació, Osàcar es podrà defensar amb més garanties.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions al Parlament, Turull ha lamentat el “linxament” a què, al seu parer, l’oposició ha sotmès Osàcar abans que hagi estat imputat. Es dóna el cas que la imputació es produeix un dia després que CiU, amb l’ajuda de Solidaritat, impedís la compareixença del secretari del Govern, Germà Gordó, per donar explicacions sobre el canvi de criteri dels serveis jurídics de la Generalitat, que van passar de demanar la imputació d’Osàcar a fer-se enrere coincidint amb el canvi de Govern.

“Tot el nostre suport i escalf a Daniel Osàcar”, ha dit Turull, que va actuar de portaveu de CiU en la comissió d’investigació pel finançament irregular de CDC. que ha acusat l’oposició d’haver volgut “condemnar” l’extresorer del partit amb la comissió d’investigació de l’anterior legislatura. “Confonen imputació amb condemna”, ha afegit, per reclamar respecte a la presumpció d’innocència de l’exdirigent del partit que lidera Artur Mas.

“No costava imaginar que acabés així”

El portaveu parlamentari de CiU ha insinuat que el jutge ha actuat influït per la pressió que hi ha hagut al voltant del cas. “Amb la pressió que hi ha hagut per terra mar i aire no costava d’imaginar que acabés així”, ha dit, si bé ha negat que amb això hagi volgut dir que el jutge estigui actuant per pressions polítiques.

En canvi, ha apuntat la possibilitat que el jutge que porta el cas “potser busca garanties jurídiques” perquè Osàcar “es pugui defensar”. I seguint la dita que la millor defensa és un bon atac, Turull ha optat per acusar l’oposició de voler utilitzar el cas com a “arma de desgast polític”. “Tot el país els ha vist el llautó”.CDC per ara no s’ha plantejat la possibilitat de suspendre de militància Daniel Osàcar, menys encara davant “l’absoluta convicció de la seva honestedat”

stats