Política 05/10/2016

JxSí reclama a l’oposició que s’estalviï les propostes "que no es poden complir"

Turull apunta que durant el debat els partits unionistes han parlat més d’independència que Puigdemont

Aleix Moldes
2 min
JxSí reclama a l’oposició que s’estalviï les propostes "que no es poden complir"

BarcelonaEl president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha estat l’encarregat de tancar el primer torn de paraula del debat de política general amb un advertiment a tota l’oposició: "No proposin coses que saben que no es poden complir. No hi ha res pitjor que generar falses expectatives". Una frase que, probablement, avança el posicionament que prendrà el grup de la majoria durant les negociacions de les propostes de resolució, que es votaran dijous a la tarda. Turull ha lamentat el discurs ple de "perdigonades" de la majoria de partits i ha celebrat la "claredat" del discurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No es tracta de ser Superman. Es tracta de saber cap on es va, i avui Puigdemont ha demostrat que sap on va", ha subratllat dirigint-se al líder del PSC, Miquel Iceta, irònic, quan ha expressat que per complir en nou mesos les promeses que ha fet Puigdemont caldria ser Superman.

Turull ha recordat algunes de les dades que ha fet servir Puigdemont en el discurs per demostrar que l’acció del Govern està enfocada a construir un país "més just". El líder parlamentari de JxSí ha descartat que el president del Govern s’hagi mostrat "triomfalista", tal com s’ha apuntat des de l’oposició, i ha atribuït l’optimisme de part del seu discurs a "la confiança en les potencialitats del país". Si no s’ha pogut fer més per reduir les desigualtats i ajudar els que més ho necessiten durant els últims mesos ha estat, segons el president del grup de JxSí, perquè els grups de l’oposició no van aprovar els pressupostos del 2016.

Pel que fa a la independència i el referèndum, Turull ha subratllat que durant els 107 minuts que ha estat parlant Puigdemont al matí, "no n'ha estat més de dos" parlant del full de ruta sobiranista. "De la independència han parlat molt més vostès que no pas el president", ha assenyalat en un intent de desmuntar que el Govern té un "monotema", l’argument que alguns líders parlamentaris han fet servir durant la jornada.

stats