Política 18/08/2016

Turull (JxSí) veu "molts riscos" al RUI per les possibles represàlies de l'Estat

En declaracions a RAC1, el diputat ha dit que és una mesura complicada de prendre pel tipus d'estat que Catalunya té davant

Europa Press
1 min
Jordi Turull: “Semblava que podia formar part 
 De la solució o del problema”

BarcelonaEl diputat i líder de JxSí al Parlament, Jordi Turull, ha explicat que veu "molts riscos" a convocar un referèndum unilateral d'independència (RUI) per les possibles represàlies de l'Estat. En declaracions aquest dijous a RAC 1, ha dit que és una mesura complicada de prendre pel tipus d'estat que Catalunya té davant, i ha apuntat: "Estem estudiant les alternatives a tot el que és capaç de fer l'estat espanyol". A més, ha dit que "no és menor" saber si Barcelona, com a capital de Catalunya, estarà al costat de la Generalitat o del Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevista d'Antoni Bassas a Jordi TurullDesprés de preguntar-li per una possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Turull ha dit que tot i que no li passa pel cap, suposaria "un punt d'inflexió i es faria un gir de 180 graus". Ha valorat que seria una "animalada" i un cop a la democràcia sense precedents que recorrerien esgotant totes les vies possibles al seu abast.

Ahir, durant les festes de Gràcia, Turull va afirmar que "el 2017 ja haurem proclamat la independència de Catalunya", ja que "nosaltres mantenim els compromisos, els terminis i el full de ruta", va afirmar.

stats