Política 02/12/2014

CiU negociarà amb ERC i PSC els pressupostos perquè superin les esmenes a la totalitat

El portaveu de CiU al Parlament repta l'Estat a dir "públicament que no pensa pagar els deutes amb Catalunya"

L.vicens / O.march
1 min
El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, a la Selva del Camp / ACN

BarcelonaCiU negociarà amb ERC i PSC perquè els pressupostos per al 2015 superin el tràmit de les esmenes a la totalitat que han anunciat la CUP, Ciutadans i PSC. Així ho ha avançat el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull que ha explicat que les negociacions començaran amb els republicans, amb qui ja havien tingut converses abans del trencament del pacte d'estabilitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CiU manté l'esperança perquè "hi ha dos grups [ERC i PSC] que no s'han posicionat a favor, però tampoc amb una radicalitat absoluta en contra". Preguntat per una negociació amb el PP -amb qui CiU va pactar els pressupostos del 2012-, Turull ha admès que el PP ja ha dit que votarien en contra.

Turull s'ha quedat sol defensant els pressupostos al Parlament. Ha afirmat que "es revelen contra la morositat i la deslleialtat de l'Estat". La resta de grups ha criticat que per quadrar-los se "subordinin al pacte amb l'Estat". Turull ha explicat que són uns comptes que volen reafirmar que "aquests diners són nostres, que és un deute que té l'Estat amb nosaltres", i ha reptat el govern espanyol a dir "públicament que no pensa pagar el deute a Catalunya".

"No podem fer més esforços, no podem seguir així", ha admès Turull. La intenció de CiU és poder presentar els comptes abans d'acabar l'any, perquè és "l'instrument més net, nítid i segur" per governar, no pas la pròrroga pressupostària que defensa ERC.

stats