Política 31/10/2011

Txelui Moreno: "Qui va torturar el meu fill?"

El portaveu abertzale Txelui Moreno reconeix que li agradaria conèixer "els noms i cognoms" de les persones que van torurar el seu fill "durant cinc dies" i admet que "tots hem patit molt"

Albert Balanzà
1 min
El portaveu de l'esquerra abertzale, Txelui Moreno, aquesta setmana moments abans de l'entrevista.

BarcelonaEl líder de l'esquerra abertzale Txelui Moreno explica en una entrevista a l'ARA Premium que no porta bé fer de portaveu però que s'hi va posar perquè creia que calia "dinamitzar el debat", en el procés de pau al País Basc. Des del seu punt de vista, ara els passos que es donen "són unilaterals" i la finalitat no és negociar sinó que negociar s'ha transformat en "una part del procés", malgrat la gestualitat de les declaracions públiques dels partits: "Que el PP desacrediti Kofi Annan no té sentit. Per això hi ha hagut una modulació del discurs amb Basagoiti i Rajoy". A més, també considera "insuficients" les propostes sobre presos que han fet PP i PNB.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan apareix el tema del dolor causat a les víctimes, Moreno recorda que les dues parts han patit molt i que li agradaria saber "qui va torturar el seu fill durant cinc dies". Tot i que no sap si els demanaria explicacions, diu que vol conèixer els seus "noms i cognoms".

Sobre els possibles pactes, Moreno diu que a Bildu no mirem "amb qui pactem sinó què pactem". Per això accepta que "podem pactar amb el PP" i recorda que a Rajoy "li tocarà prendre decisions respecte a Catalunya i Euskadi", ja que el PSOE "no ha donat resposta a quasi res".

Podeu llegir l'entrevista sencera a l'ARA Premium.

stats