LLUITA CONTRA ETA
Política 22/06/2011

Txeroki es nega a declarar en el seu primer judici a Espanya

El jutgen per haver enviat el 2002 un paquet bomba al president del Grupo Correo, fets pels quals el fiscal sol·licita 15 anys de presó.

Efe
1 min

MadridL'exdirigent de l'organització ETA Garikoitz Aspiazu "Txeroki", lliurat temporalment per França el passat 30 de maig, s'ha negat a declarar avui en el seu primer judici a Espanya per enviar el 2002 un paquet bomba al president del Grupo Correo, fets pels quals el fiscal sol·licita 15 anys de presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha manifestat Txeroki davant la secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional, on abans de començar el seu interrogatori la presidenta del tribunal, Ángela Murillo, li ha ordenat posar-se dret: l'acusat s'hi ha negat i Murillo l'ha enviat a l'habitacle blindat.

"Ara si vol pot estar assegudet, el que vulgui", li ha dit la magistrada quan els agents de la Policia Nacional l'acompanyaven a la "peixera", des d'on ha manifestat en euskera la seva intenció de no contestar a cap de les preguntes de les parts i s'ha mostrat somrient cap a la desena de simpatitzants que han acudit a la vista oral. Per la seva banda, la seva advocada defensora Haizea Ziluoga no ha fet cap pregunta "per exprés desig" del seu defensat.

Per aquests fets ja van ser condemnats a 15 anys de presó l'octubre de l'any passat Idoia Mendizábal i Asier Arzalluz, en comprovar que "van decidir acabar amb la vida" del president del Grupo Correo, Enrique Ybarra, mitjançant l'enviament d'un artefacte explosiu al seu domicili de Getxo (Biscaia).

stats