Política 23/08/2014

La UCE admet que el debat polític "amaga" la resta de continguts

La Universitat Catalana d'Estiu creu que l'augment de participants d'aquest any es deu a la proximitat amb el 9-N

Laia Vicens
2 min

Prada (Conflent)La 46ena edició de la Universitat Catalana d'Estiu tanca les seves portes aquest dissabte. Enrere han quedat 8 dies de jornades i debats de tots els àmbits acadèmics, des de l'històric, al polític, passant pel cultural i el polític. Precisament, el rector de la Universitat Catalana d'Estiu, Salvador Alegret, ha reconegut que el debat polític "amaga" les altres activitats, sobretot les científiques, un aspecte a corregir per "ser fidels" als objectius d'una "universitat popular". "És un aspecte per millorar. Prada sembla que sigui un fòrum de discussió política", ha dit Alegret.De fet, el rector de la UCE creu que la independència de Catalunya és "la oportunitat més gran" per començar a despolititzar els continguts d'aquesta universitat popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'edició d'aquest any de la UCE ha comptat amb un augment dels participants: 659 matriculats, enfront els 591 de l'any passat, un 10% més, i el nombre de conferenciants s'ha doblat. "Des del punt de vista popular ha sigut un èxit", ha argumentat Alegret. L'increment de les matrícules es deu, segons els organitzadors, a la proximitat d'aquesta edició amb el 9-N, que ha servit per fer palesa "l'ebullició" independentista. La majoria dels alumnes provenen de Catalunya (71,70%), mentre que un 10% són de Catalunya Nord, un 7,6% del País Valencià, un 6,8% de les Illes i un 3,7% d'altres territoris com Andorra, la Franja o l'Alguer. El 30% dels alumnes són menors de 25 anys.

Malgrat això, Alegret ha entonat un "mea culpa" i ha admès que "pocs alumnes van a les jornades". Aquest serà un dels objectius de les pròximes edicions, i per fer-ho possible, la UCE centrarà els esforços en donar un impuls a l'àmbit científic, segons ha avançat el rector.

"Racionalitzar les despeses"

Malgrat que el pressupost s'ha mantingut en els 350.000 euros de l'edició de l'any passat, Alegret ha destacat que amb la "racionalització de les despeses" s'ha permès allargar un dia més les jornades i també augmentar el nombre de conferenciants. Alegret també ha explicat que la recerca "d'aliats estratègics" els permetrà "fer activitats fora de Prada" durant tota la resta de l'any.

stats