DÈFICIT FISCAL
Política 14/08/2012

UGT i CCOO ignoren el dèficit fiscal català en la campanya contra les retallades per a turistes

Els sindicats reparteixen uns fulletons a l'aeroport del Prat contra les polítiques d'austeritat, però no hi inclouen ni una paraula sobre la necessitat del pacte fiscal

Acn / Ara
2 min
Els líders de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, repartint octavetes a l'aeroport del Prat contra les polítiques d'austeritat

Barcelona'Europeus i europees: unim-nos per l'Estat del Benestar!': amb aquest missatge s'han topat alguns dels turistes que han arribat aquest matí a l'aeroport del Prat. Els ho suggerien uns fulletons en anglès i francès que han repartit CCOO i la UGT amb l'objectiu de subratllar que les reformes econòmiques que rebutgen tenen el seu origen a la UE i que, per tant, han de ser debatudes a nivell europeu. "Ha arribat l'hora de fer un gran bloc al si de la UE per aturar aquestes reformes que empobreixen Europa, que arruïnen el nostre país", ha declarat el cap de la UGT, Josep Maria Álvarez. El seu homòleg de CCOO, Joan Carles Gallego, ha confiat en poder organitzar una mobilització europea "a finals d'any". El sindicat USOC també participa a la campanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fulletó denuncia les "mesures polítiques que els governs d'Espanya i Catalunya i les autoritats europees estan imposant a la població" i crida a trencar alguns tòpics, afirmant que la reducció d'ingressos per a treballadors dels sectors públic i privat no ajudarà a combatre el deute, sinó que "redueix el consum i intensifica la crisi", així com que el govern de Madrid incrementa l'IVA però no apuja els impostos per als rics i que les retallades en sanitat, educació i prestacions d'atur "condemnen els treballadors a la misèria i col·lapsa l'economia". De la mateixa manera, afegeix que "els sindicats catalans i les organitzacions socials reclamen" usar els recursos per salvar persones i no bancs, perseguir el frau fiscal o mantenir la despesa social.

Ni una paraula, però, sobre el dèficit fiscal català o la reivindicació del pacte fiscal, tot i que CCOO i UGT s'han pronunciat a favor del concert econòmic els últims mesos. D'aquesta manera, els sindicats carreguen també contra les polítiques del Govern, però sense fer cap tipus de menció a les dificultats derivades dels impagaments de l'Estat o les balances fiscals de la Generalitat.

stats